Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Betelt! – Helytörténeti séták Katona Csaba történésszel – Piac és vásár / Időpontváltozás!

05.24 17:30-18:30

Erre a sétára azt összes jegy elfogyott!

Meghatározó eleme a mai Terézvárosnak is a Hunyadi téren magasodó vásárcsarnok, amely a 19. század végén, Czigler Győző tervei alapján készült el, a Fővárosi Közmunkák Tanácsa, valamint a főváros önkormányzata akaratából. Ám valahol korábban is kellett vásárolnia Terézváros lakóinak, a kerület ráadásul mindig is ismert volt arról, hogy számos kiskereskedő lakta. A sétán a vásárcsarnoktól indulva a terézvárosi kiskereskedelem és piacozás nyomába eredünk, hogy megismerjük a 19. század és a 20. század első fele apró „bizniszeinek” helyszíneit.

A találkozó helye: a Csengery utca és a Szófia utca sarkán, a Líra-Pontnál

A séta időtartama kb. 2 óra.

Részvétel kizárólag jeggyel!

A séta ára: 1600 Ft, terézvárosiaknak: 800 Ft

Jegyvásárlás: a szabad férőhelyek függvényében május 12-től az Eötvös10 pénztárában, illetve a jegy.hu-n. (A kedvezményes jegyeket csak a pénztárban, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni.)

A séták a 2023-as helytörténeti kártyával rendelkezőknek – a férőhelyek függvényében – az év során 3 alkalommal ingyenesek, regisztrálni személyesen, a Hatker hatkor – helytörténeti klub aktuális havi programja előtt lehet.

Hangosító készüléket biztosítunk a sétához, de lehetőség van a saját fülhallgató használatára. Az adminisztráció és a készülékek kiosztása időt vesz igénybe, ezért kérjük, a meghirdetett időpontnál néhány perccel korábban érkezzenek. A sétát pontosan kezdjük, a későn jövőket nem tudjuk megvárni.

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

(Fotó: Fortepan, Rubinstein Sándor)

JEGYVÁSÁRLÁS

Részletek

Dátum:
05.24
Időpont:
17:30-18:30
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top