Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MINDEN JEGY ELKELT! Helytörténeti séták a Hatkerben: Amiről a Fasor mesél

06.22 10:00-12:00

A sétát esőben is megtartjuk, várunk mindenkit!

Tisztelt érdeklődők, a sétára minden jegy elkelt.

Sétavezető: Katona Csaba történész

A Városligeti fasor ikonikus útja Budapestnek, ami pedig Terézvárost illeti, annak határául szolgál. Némiképp talán meghúzódok az Andrássy út árnyékában, de történelme mégis izgalmakban bővelkedik. Az E10 és Katona Csaba történész fasori sétára invitálja az érdeklődőket, hogy megtudjuk, kik építtették a látványos villákat, kik éltek bennük, mi volt az épületek sorsa a Monarchiától a rendszerváltásig. Ismerjük meg úgy a Fasort, hogy nem a méltán híres gimnázium és templom kapja a főszerepet!

A találkozó helye: a Lövölde téren, a Felső erdősor torkolatánál, a játszótér mellett.

A séta időtartama kb. 1,5-2 óra.

Részvétel kizárólag jeggyel vagy tagsági kártyás regisztrációval!

A séta ára: 2.000 Ft, terézvárosiaknak: 1.000 Ft

Jegyvásárlás a szabad férőhelyek függvényében a „Hatker hatkor” tárgyhavi előadását követő napon, vagyis június 12-én 12 órától az Eötvös10 pénztárában, illetve a jegy.hu-n. (A kedvezményes jegyeket csak a pénztárban, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni.)

 

A séták a 2024-es helytörténeti kártyával rendelkezőknek – a férőhelyek függvényében – az év során 3 alkalommal ingyenesek, regisztrálni a Hatker hatkor – helytörténeti klub júniusi programja előtt személyesen, vagy azt követően e-mailben (szebelledi@eotvos10.hu) lehet.

Hangosító készüléket biztosítunk a sétához, de lehetőség van a saját fülhallgató használatára. Az adminisztráció és a készülékek kiosztása időt vesz igénybe, ezért kérjük, a meghirdetett időpontnál néhány perccel korábban érkezzenek. A későn jövőket nem tudjuk megvárni. A séták nem az Eötvös10-ben lesznek, és nem is onnan indulnak, a találkozó helyét ld. feljebb!

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

 

(fotó: Fortepan_Klösz György)

Részletek

Dátum:
06.22
Időpont:
10:00-12:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Lövölde tér
Lövölde tér
Budapest, Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!