Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

Az első pesti indóházból a Nyugati pályaudvarig

A 19. század nem csupán a romantika, de az ipari fejlődés páratlan ütemű évszázada is volt. A tömegközlekedést és az áruszállítást egyaránt új alapokra helyezte, majd forradalmasította a vasút, amely a reformkor éveiben már Magyarországon is megjelent. Közismert: az első magyar vasút Pestről indult Vácra 1846. július 15-én. De hogyan és főleg honnan indult el? Mikor, hova és ki építtette az első magyar indóházat? És miért kellett azt elbontani 1877-ben, hogyan épült fel a helyén a jóval modernebb Nyugati pályaudvar, és hogyan függött ez össze a Nagykörút kiépítésével? Terézváros helytörténetének egy olyan epizódját öleli fel az előadás, amelynek országos jelentőségű kontextusa is van.

Jegyár: 800 Ft, terézvárosiaknak: 400 Ft

Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n.

2022-es helytörténeti tagsági kártyával ingyenes.

A 2023-as helytörténeti tagsági kártya december 1-től megvásárolható az Eötvös10 jegypénztárában!

Ára: 5.000 Ft/év        terézvárosiaknak: 2.500 Ft/év

A tagsági kártya ingyenes részvételre jogosít az év során 5 helytörténeti előadáson és a férőhelyek függvényében 3 helytörténeti sétán.

A sétákon a résztvevők létszáma max. 30 fő lehet, ezért a jelentkezéseket a meghirdetést követően kizárólag időrendi sorrendben tudjuk elfogadni.

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

Fotó: Fortepan/Somlai Tibor

Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!