Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Életképek – Szekeres Erika festőművész kiállítása

03.25 08:00-04.14 17:00

Szükségem van színekre, mindig, állandóan

… írta ezt Monet a 20. század fordulóján, és vallom én is a 21. század elején. A színek varázsa átlendít egy megmagyarázhatatlan belső világba, amivel megragadom a pillanatot, ami tükrözi múltam esszenciális lenyomatát.

Már gyerekkoromban is a színekkel, formákkal játszottam. Életemet végigkísérte az alkotás vágya. Csendben, elvonulva, a saját képzelet-és élményvilágom segítségével hol zenében, hol az irodalomban, hol a festészetben találtam meg az önkifejezési formákat. Zongora-ének főtanszakon végeztem a zenei tanulmányaimat, majd az egri tanárképző főiskolán diplomáztam. A festés megmaradt kielégítetlen vágyként, amit későbbi svédországi tanulmányokkal sikerült beteljesítenem. Az olajfestés technikáját Katrineholm város festőkörének rendszeres műhelyfoglalkozásain, valamint a stockholmi NTI Művészeti Iskola gyakorlati és teoretikus képzésein sajátítottam el. Svédországból hazatérve egy időre megszakadt az alkotási folyamat, mígnem néhány éve Makovecz Anna rendszeres műhelyfoglalkozásai új inspirációt adtak. Ez idő alatt az Európa Akadémia hallgatójaként megismertem a kineziológia varázslatos, spirituális világát, ami a személyiségemre, szemléletmódomra, ezáltal a festészetemre nagy hatást gyakorolt.

Az Újpesti Művészek Egyesületének tagjaként számos kiállításon vettem részt. Festményeim hazai tárlatokra és Svédországba is eljutottak.

A kiállítás április 14-ig előzetes bejelentkezéssel látogatható  az Eötvös10 Művelődési Ház második emeleti galériájában.

 

Részletek

Kezdés:
03.25 08:00
Vége:
04.14 17:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top