Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bonbon Matiné – Ventoscala Sinfonietta – Jancsi és Juliska

02.20 10:00-11:00

Ki ne ismerné Jancsi és Juliska történetét, a Grimm testvérek meséjét? De ki ismeri annak kortárs zenei változatát? A leleményes testvérpár szeretetéről és összetartásáról szóló örökérvényű történetet azonban most soha nem látott-hallott módon mutatjuk be. A nagyon sokoldalú és a világ legkülönbözőbb pontjain is számos díjjal jutalmazott kortárs zeneszerzőnő, Dobszay-Meskó Ilona, valamint Lukácsházi Győző, a zenei ismeretterjesztés évtizedek óta egyik legismertebb és legelismertebb magyar képviselője közösen írtak mesejátékot a gyerekeknek. A rengeteg humorral átszőtt előadás nemcsak új oldalát mutatja meg a történetnek, hanem szinte észrevétlenül be is vezeti a gyerekeket a nagyon ijesztően hangzó kortárs zene és ezen keresztül a klasszikus zene birodalmába. Mindezt a Ventoscala Sinfonietta kiváló művészeinek előadásában.

Ráadásul egészen egyedülálló módon Kiskovács Eszter rajzművész a koncertet élőben, a zenével párhuzamosan illusztrálja, így nemcsak hallhatjuk, hanem láthatjuk is Jancsi és Juliska történetét.

Közreműködők:

Zenekarvezető, zongora: Dobszay-Meskó Ilona

Fuvola: Vámosi-Nagy Zsuzsa

Fagott: Jankó Attila

Klarinét: Salamon György

 

Ütőhangszerek: Varga Zoltán

Műsorvezető, mesélő: Lukácsházi Győző

Élő illusztráció: Kiskovács Eszter

 

Jegyár: 1.200 Ft, terézvárosiaknak: 600 Ft (a kedvezményes jegyeket csak a helyszínen, lakcímkártya felmutatásával lehet megvásárolni)

3 éves kor alatt a belépés díjtalan

Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n.

Részletek

Dátum:
02.20
Időpont:
10:00-11:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top