Szivárvány bérlet 2018/2019

Nagycsoportos óvodások és kisiskolások számára
 
2018. október 3, szerda – 10.00 és 14.00
Soltis Lajos Színház: A mindentlátó királylány
mesejáték
Magyar népmese nyomán írta: Gimesi Dóra
Aki bújt, aki nem, megyek… Hova lehet elbújni egy mindent látó királylány elől? Megtalál a tenger fenekén, meglát a föld alatt, még a felhők fölé is ellát. Hiába a legfondorlatosabb csel, a pengeéles elme, a legvarázslatosabb trükk, a királylány csak fordul egyet a sarkán és már – ipiapacs! – meg is vagy. Nem maradt a birodalomban már se királyfi, se herceg, se lovag, se báró, se gróf. A király és a királyné végső elkeseredésében odaadná a királylányt az első akárkinek, aki belép a kapun. Aladár, a kondás legény téved a palotába, de hova bújjon?
Rendezte: Nagy Zsuzsi
 
2018. december 5., szerda – 10.00 és 14.00
Rutkai Bori Banda – Mesekoncert sok játékkal, tánccal, bábokkal
A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak. Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, a gyerekek zenei idegenvezetőikkel kalandról kalandra vándorolnak.
 
2019. február 13., szerda – 10.00 és 14.00
Aranyszamár Bábszínház: Péter és a csodaágy 
bábelőadás 
Péter egy olyan fiú, aki időnként rongál: fát, bútort és egyéb fából készült jószágokat. Amikor édesanyja váratlanul megbetegszik, Péterből egy csapásra megrögzött bútorrongáló lesz. Váratlanul megjelenik egy magát Csillagmadárnak tituláló kanári (vagy egy kanári kinézetű Csillagmadár?), hogy megakadályozza Pétert a rongálásban. És mert ez nem sikerül neki – váratlan váratlan hátán! –, Pétert a fák hatalmas és éleslátású tanácsa elé penderíti, hogy ott döntsenek a fiú sorsáról.
 
 
2019. április 10., szerda – 10.00 és 14.00
VSG Kamarabalett: A rendíthetetlen ólomkatona
táncmese
Az előadás egyfajta összművészeti bemutató is, hiszen a klasszikus zenei aláfestéssel futó látványos táncjelenetek mellett néhány esetben bábjáték és narráció segítségével mesélik el a főhős kalandos utazását.
Az eredeti mese vége szomorúnak tűnhet, ám ebben a feldolgozásban a Balerina és hős társa, a Katona szép duettjével ér véget az előadás.
Az örök érvényű üzenet pedig nem más, minthogy a hősiesség és az egymás iránti bátor kiállás tűzön-vízen keresztül is győzhet a gonosz felett.
 
A 4 előadásra szóló bérlet ára: 4600 Ft
Akció szeptember 14-ig: 3600 Ft
 
Információ: Kontha Nelli 690-0990; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.