Változás július 1-től!

VÁLTOZÁS JÚLIUS 1-TŐL!

 
A Benczúr házban lesznek az esküvők
Július 1-jétől az esküvői szolgáltatások megrendeléseit nem az Eötvös10-ben, hanem a Benczúr házban szükséges intézni.
 
Az anyakönyvi szolgáltatások (házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése) körében több jelentős változás történik a közeljövőben.
 
A legfontosabb, hogy az eddigi házasságkötő terem (Teréz krt. 13.) bérleti jogát a bérbeadó Magyar Tudományos Akadémia július 1-jével felmondta, így új helyszín kijelölése vált szükségessé. Az illetékesek a Benczúr utca 27. szám alatti Benczúr ház néven ismert épületet találták alkalmas helyszínnek. A XIX. században Egyed Lajos tulajdonos megrendelésére épített palota jelenleg a Magyar Posta Zrt. tulajdonában áll és a Postakürt Alapítvány üzemelteti. Az alapítvány különböző kulturális programok, kiállítások, rendezvények bonyolítására használja az épületet, valamint itt kapott helyett a Postamúzeum is.
 
A palota 120 főt befogadó 128m 2-es dísztermének és a 20 fő befogadására alkalmas 40 m 2-es „Fehér szalonjának” bérlésével lebonyolíthatók az anyakönyvi események. A lehetőség adott májustól októberig kültéri szertartások lebonyolítására is az udvaron, amellyel így bővül a szolgáltatások köre. Kültéri házasságkötések lebonyolítására alkalmas helyszínnel a budapesti kerületek közül csak néhány rendelkezik. Az épületben étterem is működik és az alapítvány vállalta a házasságkötésekhez kapcsolódó szolgáltatások (zene, versmondás, pezsgő felszolgálás stb.) nyújtását is.
 
2018. július 1-től, ha az anyakönyvi eseménnyel érintett felek közül legalább az egyik VI. kerületi lakóhellyel rendelkezik, pénteki napokon a teremhasználat díjából 90%-os kedvezmény illeti meg. A negyedévente egy alkalommal vasárnapi napon történő anyakönyvi események változatlanul megmaradnak.
 
 
Kedves Párok!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a VI. kerületben a házasságkötések helyszíne július 1-től a Benczúr ház.
Ügyfélfogadás, időpont egyeztetés az anyakönyvvezetővel a VI. kerületi önkormányzatban.
Ügyfélfogadás – hétfő: 13.30–18.00, szerda: 8.00–16.30 (12.00-13.00 között az ügyfélfogadás szünetel), péntek: 8.00–11.30
Tel: +361 342 0905
 
Benczúr ház oldala és tájékoztató:
https://www.pkalapitvany.hu/eskuvo
https://www.pkalapitvany.hu/eskuvo-eskuvoi-kisokos