Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nyár a Hunyadi téren: Batyi Attila és zenésztársai

július 16 18:00 - 20:00

Ingyenes, nyári programok minden korosztálynak Terézvárosban

Helyszín:
VI., Hunyadi tér„Húzzad csak kivilágos virradatig” (nóta- és operett- összeállítás)
Batyi Attila és zenésztársai, vendég: Kele Krisztina

Batyi Attila
Az együttes tagjai gyermekkoruk óta tanulják a zene több műfaját, játszanak nagyzenekarokban, de egyéni fellépéseket is vállalnak.
Az alkalmi zenekar prímása, Batyi Attila 37 éve él Terézvárosban, tanulmányait a Lovag utcai általános iskolában kezdte, később a VII. kerületi Rottenbiller utcai Rajkó zenekarban játszott és tanult tovább. Jelenleg a 100 tagú cigányzenekar tagja, mint első hegedűs.

Kele Krisztina
„A Kolozsvári Zeneakadémián végeztem, nyolc évig dolgoztam a Kolozsvári Magyar Opera énekkarában. Ez idő alatt egy budapesti művészcsapattal turnéztam Németországban, Ausztriában és egyéb német ajkú területeken. Gyermekem születése után Nagyváradra költöztünk, ahol a Szigligeti színházban énekeltem és játszottam, valamint egy utazó színház tagjaként főként operettet és sanzonokat énekeltem. Két alkalommal több hónapot töltöttem az Egyesült Államokban és Kanadában, ahol nóta- és operett válogatással szórakoztattam a közönséget. Ezt követően Máltán éltünk. Itt főként jazz- és operaműsort adtam elő szállodai és éttermi hallgatóságnak. Családommal öt éve élünk a VI. kerületben, nem tudok régi emlékekről, évtizedes kötődésről beszámolni, de azt elmondhatom, hogy azonnal beleszerettünk Terézváros egyedi hangulatába és ebbe a folyton pezsgő kerületi életbe. Elsőként a Hunyadi teret fedeztük fel ideköltözésünk után, majd szép lassan rácsodálkoztunk a rengeteg kulturális programra és a folytonos lehetőségeket adó környezetre. Rajongunk a gyerekkönyvtárért, a szombati piac hangulatáért, a nyári zenés előadásokért a pavilonban, imádjuk a korcsolyapályát télen, és minden évben részt veszünk a tökfaragó versenyen. Második gyermekünk megszületésekor jó volt tapasztalni, mennyi támogatást kaptunk a helyi önkormányzattól. A lányom nagy élvezettel vesz részt a Terézvárosi Búcsú forgatagában, Terézváros szülinapján, valamint az Eötvös10 kultúrprogramjaiban. Sok helyen éltünk már, sokszor költözködtünk, de a VI. kerületben végre otthon érezzük magunkat.”

A részvétel díjtalan.

Részletek

Dátum:
július 16
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategória:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország

Eseménynaptár

augusztus «
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
»

Hírlevél feliratkozás