Programok

Hatker hatkor - Helytörténeti klub

2017.09.12 18:00
Sokszínű vallás sokszínű építészete Terézvárosban
 
Fabó Beáta főlevéltáros vetített képes előadása
Terézváros vallási sokszínűsége közismert. Egymás mellett találhatók itt zsinagógák, plébániák, missziós tevékenységet folytató felekezetek, melyek története igazán izgalmassá teszik a VI. kerület egyházi életét. 
Tudják, hogy milyen missziós tevékenységet folytattak egykor a skótok Terézvárosban? Hogy hol áll az a kápolna, amelyet egy istállóból alakítottak át? Vagy hogy milyen művészeti értékeket képvisel az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom? 
Előadásunkon kiderül.
 
Jegyár: 200 Ft, helytörténeti klubkártyával ingyenes 
A klubkártya éves díja: 1500 Ft
Jegyvásárlás kizárólag az előadás előtt az Eötvös10 jegypénztárában. 

Felhívás helytörténeti anyagok gyűjtésére!

A Hatker hatkor helytörténeti klub várja mindazok jelentkezését, akiknek birtokában van Terézváros múltjával kapcsolatos bármilyen emlék: lehet ez egy családi fénykép, amelyen látszódik valamely ház, lépcsőház, park, egyéb helyszín. Szívesen vesszük régi szórólapok, menü- és étlapok, reklámanyagok stb. felajánlását is, de ha személyes élményét, történetét írná meg, amelyről úgy gondolja, hogy Terézváros múltjának feltárásához fontos lehet, azt is örömmel fogadjuk. Múltidéző tárgyaitól nem feltétlenül kell megválnia, azokról másolatokat is készíthetünk, vagy ha ez nem lehetséges, egy időszakos kiállítás után visszaadjuk.

Az alábbi elérhetőségen várjuk jelentkezését:
Szebellédiné Laczkó Erzsébet - 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; tel.: 690-0995
  • Kiemelt támogatóink, partnereink: