Hírek

Terézvárosi Korzó az Autómentes hétvégén

2017.09.15 10:00
2017. szeptember 16-17., szombat-vasárnap - 10.00-18.00 
 
Terézváros önkormányzata évek óta sikeres résztvevője a Mobilitási Hét programjainak, illetve az Autómentes hétvégének. 2017-ben is önálló aktivitásokkal, programokkal mutatkozik be az Andrássy úton a Kodály körönd és a Bajza utca közti, mintegy 240 méteres szakaszon.
 
Az önkormányzat sátrában környezetvédelmi totó kitöltésére lesz lehetőség, melynek tematikája kifejezetten a városlakó ember szokásait, lehetőségeit dolgozza föl a témában. A teszt kitöltéséhez mindenkinek rendelkezésére áll majd egy segédanyag, melyben minden kérdésre megtalálhatóak a válaszok, egyéb hasznos információk közé rejtve.
A helyesen kitöltött totókért apró ajándék jár majd, azok a helyes megfejtők pedig, akik terézvárosi lakosok is egyben még sorsolásokon is részt vesznek majd, melyeken értékes ajándékcsomagokat, főnyereményként pedig kerékpárokat sorsolunk. 
Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere pedig immár hagyományosan őszi gyümölcsökkel kínálja a látogatókat.

    
 
A Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) és a VI. kerületi Rendőrkapitányság közös programjaként látványos bemutatókban lelheti mindenki kedvét, a gyerekeket KRESZ-pálya és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos tesztek várják, a helyes megfejtést leadók között vasárnap 17 órakor kerékpárt sorsolnak ki. Lehetőség lesz kerékpárok regisztrációjára, amelynek során a bringák egyedi azonosítót (matrica és sorszám UV-festékkel) kapnak.
Idén ismét jelen lesz a rendezvényen a Rendészeti Osztály és a Polgárőrség, munkatársaiktól mindennapi munkájukról, tevékenységükről számos információt tudhatnak meg az érdeklődők, valamint kipróbálhatják az elektromos autókat is.
 
A SportPont munkatársai és a terézvárosi testnevelők közreműködésével a kerületi iskolákban tanuló gyerekek különböző sportversenyeken mérhetik össze ügyességüket.
 
Izgalmas, érdekes helyszín az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér sátra is, ahol az őszi évad gazdag programkínálatához kapcsolódóan a nagyokat kulturális fejtörővel, a kisebbeket pedig egész napos gyermekfoglalkoztatóval, a Laza Paca alkotóműhely kézműves foglalkozásával várja.
Környei Alice Babajátszó játékkertjében szülők és gyerekek együtt énekelnek, mondókáznak, lehet hangszereket kipróbálni, kincsek után kutatni, kúszni, mászni, vagy éppen teknőben ringatózni, kis meséket meghallgatni, ugrálni, táncolni, énekeket, mondókákat tanulni.
 
A Terézvárosi korzó területére érkezik a Goldsprint – bringás hajsza is, ahol Porcsin Levente háromszoros világbajnok segít a versenyfeladatok megoldásában.
 
Terézváros Korzóján a VI. kerületi, Nyugati téri Dechatlon áruház jóvoltából számos sporteszköz kipróbálására lesz lehetőség, hiszen küldetésük lényege, „Együtt elérhetővé tenni a sportolás örömét és jótékony hatását a lehető legtöbb ember számára.”
 
Számos aktivitás a bátorságot, kézügyességet, állóképességet teszi majd próbára:
a giga-építőkockák, az Arvella játékpark, a Biliárdfoci minden korosztálynak kihívásokkal teli szórakoztató időtöltést ígérnek.
 
A Terézvárosi Korzó programjait – Terézváros önkormányzata megbízásából – az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színteret és a SportPontot működtető Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. szervezi.
 
  • Kiemelt támogatóink, partnereink: